вівторок, 1 вересня 2015 р.

Вирази зі змінними. Цілі раціональні вирази

Роки минають та школа в пам'яті залишається завжди... Як зараз, пам'ятаю перші уроки після літніх канікул! Хіба потрібні ті уроки, коли у тебе купа вражень, якими хочеться поділитися з друзями? Хіба тобі є діло до того, що розповідає вчитель, коли сусід по парті з захопленням розповідає про здоровенного окуня, якого він спіймав, ледве не голими руками.
А той, що спереду, заливаючись від сміху, згадує, як батько купив йому нового велосипеда, а він, першого ж дня, видряпався з ним на найвищу гірку, уявляючи себе бобслеїстом, вирішив подолати швидкість звуку. І таки подолав! Його голос чутно було далеко на іншому краю села, коли, невтримавши рівновагу, летів він з тим велосипедом, наче каміння зі скелі. І на підтвердження своїх слів, гордо показує звезені коліна та шрам на правій руці.
Тож я вас прекрасно розумію - вам теж сьогодні було не до уроків, а значить вдома доведеться самому вивчити тему, щоб на наступному уроці не отримати "низького рівня". І, маю надію, що цей пост допоможе вам з підготовкою.

Будь-яка мова складається зі слів. В алгебрі велику роль відіграють вирази, вони дозволяють записувати властивості дій над числами у стислій формі. Вирази — це мова алгебри. Щоб опанувати її, потрібно вміти виконувати дії над виразами, перетворювати їх, записувати в стислій формі. З деякими виразами ви ознайомилися в попередніх класах. У сьомому класі ми продовжимо це знайомство, наприклад, дізнаємось, які вирази називають цілими, тощо.



Немає коментарів:

Дописати коментар